Welkom in Noorwegen! Een ideale plek voor de kleine en grote ruige globetrotters. Besneeuwde bergtoppen en kletterende watervallen afgewisseld met de wereldberoemde fjorden. En wat een gezellige steden zijn er te vinden. ‘s Zomers lekker naar het strand en leuke pretparken, ‘s winters skiën en op pad met schattige husky honden: Noorwegen is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming voor families. Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Noorwegen is supergroot en er wonen niet veel mensen. Je hebt dus vaak alle ruimte om lekker buiten te spelen. Ze hebben er bergen, hele grote meren die ze fjorden noemen en allerlei gave dieren. In de zomer wordt het ‘s avonds niet echt helemaal donker zoals bij ons. Gek he?!

In de zomer is Noorwegen één grote buiten speeltuin! Sta jij te springen om de mooiste plekjes van Noorwegen te leren kennen; diepe en majestueuze fjorden, ijzige gletsjers, bergen en woeste rivieren. Niks saai zitten en kijken maar beleven en doen, dat staat centraal! Beklim een ​​gletsjer als Spiderman, race over de Flåm-spoorlijn, bergaf op de fiets, maak een wilde rit per boot op de Sognefjord en peddel door ruisende beekjes. 

Hou je van een uitdaging en kun jij tegen de kou? Dan stel ik je voor aan hartje winter in Noorwegen. Dit is voor de echte Durfal Danny X. Klaar voor actie? Je gaat namelijk opzoek naar het Noorderlicht. Dat betekend tot laat opblijven, yeah! Maar ogen goed openhouden want de prachtige kleuren kunnen zomaar verschijnen. Maar dit is pas het begin want je gaat slapen in een wilderniskamp, een huskytocht maken en op een sneeuwscooter zitten. LET´S GO, dat is toch het enige wat je hierop kan zeggen!

Genieten voor de ouders
Noorwegen is simpelweg ‘wauw’. Voor de kids, maar zeker ook voor papa’s en mama’s. Alle ruimte, veilig en heel toegankelijk. Het is een groot land, en eigenlijk te groot om alle regio’s in één vakantie te bezoeken. Wij helpen je vast op weg met een aantal avontuurlijke, kindvriendelijke rondreizen die je wellicht niet zelf zou bedenken. Want had je bijvoorbeeld bedacht dat je geen vlucht zou hoeven nemen? Ja ja, tijdens onze epische treinreis maak je alles van A tot Z mee en met beide benen op de grond! We hebben ook een geweldige avontuurlijke reis, waarbij zowel boot, bus als trein je vervoersmiddelen zijn. En waarbij je met het hele gezin in de ‘actie’ gaat zo maak je een gletsjerwandeling en een mountainbike tocht en jawel gaan jullie het water trotseren tijdens het raften.

De Aurora Borealis oftewel het noorderlicht is een bijzonder natuurfenomeen wat je in meerdere delen van het land kunt ervaren. De meeste kans om dit te spotten is in late najaar, in de winter en in het vroege voorjaar. Beleef een typisch Noorse winter in een omgeving die zich kenmerkt door arctische toendra, bergplateaus en kustlandschappen die een magisch winterparadijs creëren. Het wordt absoluut dolle sneeuwpret. Na een dag volop in de frisse buitenlucht en actief bezig te zijn geweest, ben je gegarandeerd van een moe kind. Wanneer die heerlijk onder de warme dekens ligt is het tijd voor papa en mama om te relaxen. Lekker in bad, glaasje glühwein, mooi boek of een goed gesprek en dan met blosjes op de wangen naar bed. Zo mooi kan het zijn!