Over ons

 • Over ons

In Expeditie Europa komt onze liefde voor bijzondere reizen en de liefde voor onze kinderen samen. In een vluchtige wereld met beeldschermen, prikkels, verplichtingen en onzekerheden is samen reizen bij uitstek de manier om kinderen op een verantwoorde manier wereldwijs te maken en ze een goede basis voor de toekomst te geven.

Expeditie Europa weet dat de positieve impact van reizen op kinderen ook zorgt voor meer geluk van de ouders. Vaak lees je ‘als de kinderen maar gelukkig zijn’, terwijl de ouders juist een time-out of nieuwe uitdaging kunnen gebruiken maar zichzelf wegcijferen. Daarom staat ‘genieten voor de ouders’ ook centraal in ons aanbod.

Kortom, een onvergetelijke tijd voor iedereen!

Kim_over ons

Kim Nooyens

In 2005 kwam ik in het toerisme terecht als reisbegeleidster voor groepsreizen bij een Nederlandse reisorganisatie (Sawadee Reizen). Dit was mijn droombaan: betaald worden om samen met andere mensen de wereld te ontdekken. Heerlijk! Jarenlang reisde ik door Afrika en het Midden-Oosten. Langzaam begon ik toch te hunkeren naar een plek waar ik thuis kon komen, dat werd Amsterdam.

In 2015 ontdekte ik -naast het reizen- nog een passie: ondernemen. Maar dan wel op mijn eigen manier: kleinschalig, duurzaam en persoonlijk. In september van dat jaar heb ik Reisbrigade opgericht en in juni 2020 ben ik naast Reisbrigade samen met Silvie aan Expeditie Europa begonnen. Samen met mijn man Rogier en onze dochters Janne (2014) en Eva (2016) reizen wij de wereld rond. Het maken van verre reizen is fantastisch maar het heeft een serieuze impact op ons klimaat. Daarom ben ik begonnen met Expeditie Europa: ook dichterbij huis zijn er hele mooie reizen te maken met het gezin!

Famile silvie- over-ons

Silvie Sweegers

Als klein kind was ik altijd bezig met het bekijken van landkaarten en de atlas. Aardrijkskunde was mijn favoriete vak! Na twee afgeronde studies toerisme en jarenlang reizen ben ik vanaf 2004 gaan werken bij grote reisorganisaties als De Jong Intra Vakanties en FOX Verre Reizen van ANWB als inkoper en brandmanager.

Omdat buitengewone en avontuurlijke reizen mij altijd het meest hebben geboeid, heb ik in 2016 Tiara Tours overgenomen, dé Transsiberië Express-specialist. Samen met mijn man Marcel en onze dochters Lola (2016) en Billie (2018) zijn we al op reis geweest naar Rusland, Mongolië, China, Indonesië en Australië en natuurlijk binnen Europa. Op reis combineer ik mijn twee grootste liefdes: familie en reizen. Nu begin ik samen met Kim aan een nieuw hoofdstuk: Een ontdekkingstocht door ons veelzijdige Europa!

Waarom kiezen voor Expeditie Europa?

Gaaf voor de kids. Genieten voor de ouders. Gewoon goed geregeld.

 • groen

  Met oog voor de wereld.
  Dat vinden wij vanzelfsprekend.

 • stoer

  Op zoek naar een bijzondere gezinsreis?
  OK, gevonden!

 • voor en door families

  Tijd voor elkaar tijdens de leukste
  periode van het jaar.