Duurzaam & bewust reizen

 • Duurzaam & bewust reizen

Duurzaam toerisme

Silvie en Kim zijn begonnen met Expeditie Europa omdat het anders moet. Toerisme heeft een reset nodig. Wij willen families helpen bij het maken van duurzame keuzes voor hun vakanties. Wil jij dat jouw kinderen en kleinkinderen later ook nog kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij willen je laten zien dat je niet elke vakantie heel ver weg hoeft te gaan om een heerlijke tijd met elkaar te hebben. We zijn ook hele grote fan van de trein en willen niets liever dan jullie aansteken met onze liefde voor de trein. Als je reist met de trein begint je vakantie al bij het instappen van de trein. Het is het ideale vervoersmiddel om te genieten van het landschap en kennis te maken met de inwoners van het land.

Onze aanpak

Expeditie Europa is lid van branchevereniging ANVR en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Wij voldoen aan de ANVR-DTO voorwaarden, waarbij wij een daartoe opgeleide coördinator hebben die met goed gevolg het examen heeft afgelegd. Knappe kop hoor, onze Silvie. Ook hebben wij een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld, waarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan.

Deze informatie en tips kan je terugvinden in onze reisbescheiden, want duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. Je bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. Maar voor je helemaal in de stress schiet, wij zorgen dat je goed voorbereid op reis vertrekt. We vertellen je over de gewoonten en gebruiken van het land, wat je beter niet doet en wat je zeker niet mag missen. Je zal zien dat dit je reis alleen maar waardevoller maakt.

Expeditie Europa maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale voorzieningen, zoals hotels, restaurants en lokale gidsen. Ook onze partners ter plaatse hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij bieden geen excursies aan waarbij dieren en/of kinderen worden uitgebuit, er een grote vervuilende impact op de natuur is of waar geen rekening wordt gehouden met de lokale cultuur.

Waarom kiezen voor Expeditie Europa?

Gaaf voor de kids. Genieten voor de ouders. Gewoon goed geregeld.

 • groen

  Met oog voor de wereld.
  Dat vinden wij vanzelfsprekend.

 • stoer

  Op zoek naar een bijzondere gezinsreis?
  OK, gevonden!

 • voor en door families

  Tijd voor elkaar tijdens de leukste
  periode van het jaar.