10 redenen waarom Denemarken te gek is met kinderen!

 • Blogs
 • 10 redenen waarom Denemarken te gek is met kinderen!

Als je op een verjaardag vertelt dat je in de zomervakantie naar Denemarken gaat, zullen mensen je verbaasd aankijken. “Denemarken is toch heel plat?” “Wat is daar te zien en te doen?” In deze blog lees je waarom Denemarken juist de perfecte zomervakantie bestemming is met kinderen.

24.08.2021 I Lenneke van Nes I insta #dewereldzienmetsoofenpien

Familiereis Denemarken (7)
 1. Denemarken is schoon, comfortabel en ruim. Er is geen zwerfafval en alles is keurig onderhouden. In bijna alle steden en stranden vind je faciliteiten zoals picknicktafels, afvalbakken en openbare toiletten. Deze zijn altijd gratis en vaak erg netjes.
 1. Werkelijk overal zijn speeltuinen te vinden, ideaal voor een tussenstop in een stadje (met een heerlijke cappuccino to go voor de ouders) óf zoek een toffe natuurspeeltuin in een van de bossen of parken. De toestellen zijn goed onderhouden en stimuleren naast bewegen ook de creativiteit om zelf te ontdekken en rollenspellen te spelen.
 1. Denemarken in de zomer voelt als een fijne lentedag. Er is vaak genoeg zon en de avonden zijn heerlijk koel om te slapen. Vergeet je regenjas niet (want er is altijd kans op een paar natte dagen), maar neem zeker ook je slippers en de zonnebrandcrème mee!
 1. Aangezien Denemarken vrijwel helemaal omgeven is door water, is het strand nooit ver weg. Brede zandstranden vol schelpen, krabbetjes en zeesterren zorgen voor uren vermaak. Zo is het strand bij Skagen weids en prachtig omgeven door duingebied, terwijl bij de Limfjorden allerlei baaien en eilandjes met hoge rotskliffen het waard zijn om te bezoeken! 
 1. Nederlanders zijn dol op fietsen en laat dat nou net in Denemarken perfect kunnen. Licht heuvelachtig of vlakke wegen en werkelijk óveral fietspaden. Ook vind je veel fietsroutes, deze zijn duidelijk bewegwijzerd en zorgen dat je langs de mooiste plekken komt.
Familiereis Denemarken (1)
 1. Denen zijn rustig, vriendelijk en behulpzaam. Er wordt goed Engels gesproken en ze zullen zich absoluut niet aan jou of jouw kinderen opdringen. 
 1. De supermarkten in Denemarken zijn uitgebreid. Er is veel vers fruit en groenten te krijgen van goede kwaliteit. Het prijspeil in de supermarkt ligt net iets hoger dan het prijspeil in de Nederlandse supermarkten.
 1. Denemarken is net zo groot als Nederland. Dit betekent dat je tijdens een rondreis van 2 a 3 weken het complete land kunt bezoeken én je nooit lang in de auto hoeft te zitten! Het aantal inwoners is echter maar 1/3 van Nederland, dus er zijn zeeën van ruimte in Denemarken. Ruimte om te wandelen, te spelen, te fietsen en te genieten van de bossen en het strand. 
 1. Legoland zal bij ieder kind hoog op het lijstje staan en kun je natuurlijk niet overslaan bij een familiereis naar Denemarken. Maar er zijn ook nog zoveel andere toffe musea. Zo vind je bijvoorbeeld diverse Vikingmusea, een vliegtuigmuseum en een oorlogsmuseum tijdens je rondreis. Allemaal het bezoeken waard! Daarnaast zijn er tal van andere bezienswaardigheden te vinden. Grote krijtrotsen langs de kust, prachtige kerken, botsende zeeën bij het noordelijkste punt, een vuurtoren in een woestijnlandschap, het is er allemaal. Er is zoveel te zien en te doen in Denemarken!
 1. De campings zijn zeer comfortabel en van alle gemakken voorzien. Naast brandschoon sanitair en mooie uitzichten, heb je vaak keus uit allerlei verschillende accommodaties. Van houten blokhutten tot compleet ingerichte safaritenten. Hierdoor is er altijd iets te vinden wat bij jouw wensen past!
Terug naar alle Blogs