Welkom in Zweden! Met zijn inventieve eetcultuur, designwinkels en prachtige steden, zijn er naast de uitgestrekte bossen, pittoreske eilanden en duizenden meren veel redenen om naar Zweden te reizen. Of je nou met kleine kinderen op pad bent of al met een stel tieners, voor iedere leeftijd heeft Zweden genoeg te beleven. Wij durven misschien wel te zeggen dat Zweden het meest kindvriendelijke land van Europa is. En dat is nogal een statement. Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Zweden ligt niet ver van Nederland! Er zijn heel veel bossen, rode huisjes, mooie meren en allerlei bijzondere wilde dieren. De mensen zijn heel aardig en ze praten bijna hetzelfde als wij. Overal vind je wel leuke speeltuinen en je kunt er veel avonturen beleven, zoals varen met een kano, wandelen of een een rit maken met een hondenslee. Echte avonturiers kunnen zelfs hun eigen houtvlot bouwen. Ook in de winter is het er gaaf, een echt paradijs. Wat is er nou leuker dan spelen in de sneeuw?

Ken je het speelparadijs van Ikea Småland? Het is vernoemd naar een plaats in het zuiden van Zweden. Je vindt er bossen en meren, maar ook het Astrid Lindgren Park. Je kent ze wel: de avonturen van Pippi Langkous en haar vrienden Tommy en Annika! In het park duik je in hun wereld, bezoek je Villa Kakelbont en ontmoet je iedereen die je kent uit de serie. En als je van dieren houdt, zit hier trouwens ook goed. Alleen al in Småland lopen er ongeveer 30.000 elanden in het wild rond in de zomer, dus grote kans dat je er onderweg eentje spot. En ja ze hebben ook stranden, zoals Skanörse en ÖIand. Heerlijk rustige stranden met veel ijskraampjes.

Het leukste van reizen door Zweden is dat het kan met de trein. Zo kun je in de trein gezellige spelletjes doen met papa en mama. Zo is ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ absoluut favoriet. Er is namelijk zo veel te zien vanuit de trein en zo wordt het onderweg zijn ineens heel erg leuk. En weet je reizen met de trein is ook nog eens goed voor het milieu!

Genieten voor de ouders
Waarom Zweden een perfecte plek is om de kids mee naar toe te nemen? Denk aan de ruimte om te spelen, prachtige natuur, toegankelijke mensen en de veiligheid. Bijna overal waar je in Zweden reist kom je wel een meer tegen. Je hebt ook echt het gevoel dat je op deze plekken alleen op de wereld bent. Vaak zijn er aangelegde zandstrandjes met leuke speeltuinen en bbq’s, steigers waar je lekker een duik in het water kunt nemen.

En daarnaast voor jou een plek om heerlijk te genieten van restaurants, shoppen in de stad en het geweldige leven in de natuur. Blokhut of hotelletje. Goed boek of spelletje. Lekker actief in de buitenlucht of helemaal tot rust komen. Aan het water of in de bossen. Openhaard aan of bbq aan. Echt even tot rust komen ver weg van tablets en televisies, heerlijk, toch? En gewoon alles goed geregeld.