Welkom in Spanje! Dit hartstochtelijke land heeft voor elke familie wat wils. Ja, echt! Voor elke familie want of je nu houdt van zon, zee en strand of meer van de bergen bent. Misschien meer van de steden en cultuur of kamperen in de woestijn. Het kan hier allemaal. Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Ooit al eens op een kunstwerk geklommen? In Valencia mag je gewoon spelen op het Gulliver kunstwerk. Deze stad is trouwens ook de max als je van streetart houdt! Of wat denk je van verstoppertje in het Alhambra? Dit fort is zo groot en heeft zo veel doorkijkjes, fonteinen, gangen en tuinen dat je best even vooraf met je ouders afspreekt waar je elkaar terugziet. Wist je trouwens dat best veel Hollywood films in Spanje zijn opgenomen? Yep, daarvoor moet je naar het midden van de Spaanse woestijn in Tabernas. 

Als blauw je lievelingskleur dan moet je echt naar het dorp Júzcar. Alle huizen, maar ook de kerk en de supermarkt zijn er felblauw gekleurd. De reden hiervan? Het dorp deed dienst als decor voor de Smurfenfilm.

Kinderen die houden van geschiedenis zitten goed in Spanje. Van de prehistorie (Altamira, Burgos) tot oude Arabische forten (Andalusië)  en heel veel kastelen in het hele land. Liever de natuur in? Wat dacht je van wandelen met berggeiten in Picos de Europa, surfen op de Atlantische Oceaan of raften in de Pyreneeën?

Trouwens, wist je dat kinderen in Spanje laat mogen opblijven? Tja, en op vakantie moet je je altijd aanpassen aan de lokale cultuur, toch?

Genieten voor de ouders
In Spanje hoef je je totaal geen zorgen gaan maken of de kinderen wel gaan amuseren. Geloof ons dat zit wel goed. En ook aan jou is er zeker gedacht in Spanje! Elke provincie heeft z’n typische gerechten en specialiteiten. Soms moet je er twintig haarspeldbochten voor rijden in de bergen tot je aan de ene restaurantje bent, soms is het een een klein eettentje op het strand met plastic stoelen maar met de heerlijkste geuren die van de barbecue komen. Of wat dacht je van overnachten op een biologische wijngaard? 

Reizen per trein is absoluut een aanrader! Dat kan van uitermate luxe met de Transcantabrico Gran Lujo of de Al-Andalus tot daguitstappen in Galicië tot een uitstapje met Don Quichot op de Cervantes trein.

Spanje heeft kilometers kustlijn en dat zorgt ervoor dat je een actieve of culturele vakantie prima kan combineren met nog een paar dagen chillen op het strand. Door de Moorse invloed in Spanje hebben ze hier ook een eeuwenoude traditie van baden en wellness. Het ideale recept om helemaal ontspannen weer thuis te komen.

Ons reisaanbod naar Spanje voor 2022 volgt snel!