Welkom in Slowakije! Ain’t no mountain high enough…Klinkt je dat als muziek in je oren. Laat ons dan Slowakije met de Tatra bergen aan je voorstellen. Avontuur en beleving gegarandeerd.  De historische steden en kastelen nemen je terug naar de middeleeuwen en kunnen voor uren pret en plezier zorgen. Om het nog niet eens te hebben over de waterparken, watervallen en wijngaarden, ook deze 3 W’s maken dat Slowakije klaar is om ontdekt te worden en jou te verrassen. Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Wist je dat Slowakije niet aan de zee ligt en alleen maar land om zich heen heeft? Maar wees niet getreurd, er zijn waterparken, met heel veel glijbanen, maar ook prachtige meren, dus water genoeg! Slowakije heeft wel 220 kastelen die ontdekt kunnen worden. Misschien kan je wel een mooie insta-foto maken met een ridder. Maar daar houd het avontuur niet op. Je kan namelijk prima door Slowakije reizen met de trein! Dus laat die handen en voeten maar wapperen en probeer zo de lokale bevolking te vertellen over waar jij vandaan komt.

In Bratislava is meer dan alleen een dierentuin en een kasteel. Je kunt een stoeltjeslift nemen die loopt tussen de vallei “Zelezna Studienka” en de heuvel “Kamzik”. Als je bijvoorbeeld op de zonnige zondagmiddag in het dal loopt ruik je de barbecue. Slowaakse mensen houden ervan om buiten te picknicken en te barbecueën. Wie weet is er nog wel een bordje over en kun je van de Slowaakse lekkernijen proeven. 

De bergen en rivieren van Slowakije bieden geweldige kansen voor nieuwe avonturen. In het Tatra-gebergte kun je een hert zien of, als je geluk hebt, een gems die op de rotsen springt en zelfs beren. Dus trek je Freek Vonk pak aan en ga op ontdekking!

Genieten voor de ouders
De ongerepte natuur met de prachtige bergen, meren en watervallen zijn niet te missen in het mooie Slowakije. Maak heerlijke bergwandelingen, een fietstocht of bouw een rivier vlot samen met de kids en ervaar de ruimte van Slowakije. Naast het opsnuiven van de frisse berglucht kun je ook genieten van historische monumenten. Wist je dat er in Slowakije het grootste aantal kastelen per hoofd van de bevolking in de wereld zijn. 

Tijdens een reis door Slowakije kan je zomaar ineens opmerken dat je langzamer rijd dan normaal. Er is geen haast, alles binnen handbereik. Het is tijd om te genieten van een lekkere maaltijd met een glas wijn of een biertje op het terras bij een restaurant met uitzicht over de Donau of over het platteland.