Welkom in Italië! La Dolce vita! Geschikt voor elk kind en elke ouder. Willen jullie graag sjiekdefriemel een eigen villa met zwembad of liever in een glampingtent bij een olijvenboer? Dat kan in Italië! Cultuurliefhebbers komen ogen tekort in deze Europese bakermat. En oh ja, geen gedoe met kinderen die niet willen eten, want pasta en pizza is hier dagelijkse kost! Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Eerst iets over de taal. Die is niet zo moeilijk. Al je iemand tegenkomt, zeg je ciao en dank je wel is grazie. Verder moet je nog weten dat pizza pizza is en spaghetti spaghetti. Tot slot is een ijsje een gelato. Kijk, je bent klaar om op vakantie in Italië te gaan!

Welke regio jij (en je ouder(s)) ook kiezen, er is overal water en voetbal! Op het water zijn er verschillende activiteiten te doen: natuurlijk zwemmen, maar op sommige plekken zijn ook hele mooie, coole rotsen om vanaf te springen of raften of kajakken of bootje varen. En hou jij veel van voetbal dan zit je goed in Italië want dit land is voetbalgek. Dus vergeet niet om je voetbaltruitje in je tas te stoppen.

Misschien ben jij wel helemaal gek van ezels? Wel, wij hebben een hele mooie trektocht uitgezet waarbij je samen met je ezel van agroturismo naar agroturismo wandelt. Onderweg genoeg kabbelende beekjes voor wat afkoeling. Je loopt langs kleine paadjes en komt zelden iemand tegen. Of wie weet wil je wel op vespa avontuur met je ouders door Toscane. Wel even goed opletten dat je mama en of papa niet teveel wijn gaat proeven.

Genieten voor de ouders
Het maakt niet uit welke provincie of streek je kiest, in Italië kan je nooit fout gaan. Probeer alleen niet alles in één keer te doen en beperk het gebied dat je wil bezoeken tijdens je vakantie. Slow travel is hier uitgevonden! De zon schijnt en de mensen zijn vrolijk. De keuken is altijd overheerlijk en er is meer dan genoeg vertier voor de kinderen. 

Als je van lekker eten houdt, is het absoluut een aanrader om goed onderzoek te doen naar restaurants bij je in de buurt en alvast een reservering te maken. Die vakantie organiseren wij wel voor je zodat jij meer tijd hebt aan het zoeken van culinaire adresjes en te bezoeken wijngaarden. Zou best balen zijn dat je er bent en alles blijkt volgeboekt.

Italië is een heerlijk land waar je elke vakantie wel iets nieuws kan ondernemen: ga op ezeltrektocht in Toscane, maak limoncello in Sorrento, maak een berghuttentocht in de Dolomieten, haal de archeoloog in je naar boven in Rome of ga jetsetten op Capri. Het is allemaal mogelijk in het heerlijke Italië.

Lekker in de benen, samen met je kinderen en de ezel avonturen beleven in een prachtige omgeving. En je weet wat ze zeggen na gedane arbeid is het goed rusten. Laat nou het eten al geregeld zijn en laat er nou ook nog eens een zwembad bij de accommodatie zijn. Dus wij kunnen ons zo voorstellen dat wanneer de kids, met onophoudelijke energie, bommetjes maken in het water, jij met je boek en een heerlijk glas wijn, in de zon en met het gelach van je kids op de achtergrond, heel erg kan gaan genieten.