Welkom in Groenland! Een land dat je voorstellingsvermogen overstijgt. Wat ongelofelijk veel ruimte, met een oppervlak net zo groot als heel West-Europa en daarmee is dit het grootste eiland ter wereld. IJsbergen en gletsjers, afgewisseld door fel groene, golvende landschappen. Met een beetje mazzel wordt je verrast door ontelbaar veel walvissen die zich een weg banen naar de oceaan. Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Groenland? Is dat dan heel erg groen? Zeker, maar het grootste deel van het land bestaat uit ijs! Waar ligt het dan? Ergens vlakbij de noordpool, nog voorbij IJsland. Het is ontdekt door de Vikingen en het aller grootste eiland ter wereld. Met een beetje geluk spot je (op enige afstand) echte wilde dieren, zoals poolvossen, grote zeearenden, ijsberen, walrussen of walvissen. Dit heb je nog nooit gezien. En… er wonen zelfs eskimo’s (de Inuit)! Deze lieve mensen leven nog precies zoals de mensen heel lang geleden deden, maar hebben wel allemaal een iPhone.

De ijsfjord van Ilulissat mag je niet missen tijdens een vakantie in Groenland. Hij is zes kilometer breed en is gevuld met duizenden drijvende ijsbergen en -schotsen. Het lijken stuk voor stuk ijssculpturen. Dit gaan je klasgenoten nooit geloven.

Lekker actief bezig zijn samen met de familie in een waar paradijs. Of je nou gaat kajakken, rondracen op een sneeuwscooter een lange wandeling maakt of gaat ijsvissen je hoeft je hier nooit te vervelen. Lekker aan het einde van de dag samen eten en napraten over alle avonturen die je echt niet meer gaat vergeten. Wat is het bijzonder om zoveel buiten te zijn.

Genieten voor de ouders
Hou je van natuur én avontuur, dan opgelet. O en ruimte. En adembenemende uitzichten. IJsbergen, gletsjers, ijsberen, walvissen. En die hun kids graag wat bijbrengen over hoe mooi onze aarde kan zijn. En over dieren.

Duik in één van de mooiste omgevingen die je op 4 uur vliegen van Nederland vindt. Het ruige karakter, de verlatenheid en de flora & fauna maken Groenland tot een fascinerende plek voor een actieve familiereis. Met voldoende afwisseling voor jou en de kids. Het is zó cool! En dat het cool is geeft niets, want daar kun je je op kleden. Niet de goedkoopste bestemming van Europa, maar in ons aanbod wellicht wel de meest bijzondere!

Ons reisaanbod naar Groenland voor 2022 volgt snel!