Welkom in Finland! Het land van zowel de duizend meren als de kerstman. Dit land heeft de magie om je het hele jaar door te betoveren. Denk maar aan het Noorderlicht en de Middernachtzon twee bijzondere natuurverschijnselen die behoren tot het wonder van Finland. Geniet van de natuur, de meren, uitgestrekte bossen en de daarbij behorende wilde dieren zoals rendieren en beren.  Maar ook in de winter is het landschap oogverblindend, bedekt met sneeuw en ijs. Duik in de cultuur en ontmoet de Sami of ga op expeditie met husky’s of een sneeuwscooter. Rust en adrenaline het gaat hier hand in hand. Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Wie Finland zegt, zegt water. Er zijn ongeveer 1900.000 meertjes in Finland waar je lekker in kan zwemmen, kanoën of varen met de boot. Laat je ons weten hoeveel jij er tijdens je reis hebt gezien? In de winter is het landschap bedekt met sneeuw. En als ik aan sneeuw denk, denk ik aan ‘Frozen’. Kun jij een eigen ‘Olaf’ maken?  

Rovaniemi, say what? Het geboortedorp van de Kerstman! In dat zelfde dorp verblijf jij. In Santa Claus Village is het één groot feest. Maak je handje maar vast warm want je kan de hand schudden van the one and only kerstman. Ook heel leuk is dat je vanuit hier een kerstkaart naar opa en oma kan sturen met daarop een stempel van de kerstman.

Oké slapen is voor apen, dat weten we maar op de plekken waar je hier zal verblijven is slapen ineens een stuk minder erg. Zo verblijf je in een luxe boomhut, waarbij je een fan-tas-tisch uitzicht hebt op de (besneeuwde) boomtoppen! Maar ook zal je slapen in een glazen villa, met uitzicht op de zee of ijs en waarbij ook het plafond van glas is. Wow dus als je midden in de nacht wakker wordt kun je sterren in plaats van schaapjes tellen om weer in slaap te vallen. 

Genieten voor de ouders
Het mag duidelijk zijn, Finland heeft zowel in de zomer als de winter zoveel moois te bieden. Weet je wat wij zo lekker vinden dat je in alle seizoenen lekker naar buiten kan met de kids. Of dat in de zomer nou een prachtige hike is langs meren of in de winter een sneeuwschoenwandeling. Jullie zijn buiten en actief. Wat ook betekent dat je ‘s avonds rozige kids hebt die echt wel hun bedje in willen. Als de kinderen dan op bed liggen, is het voor jullie tijd om te genieten van de Finse sauna of met een goed glas wijn en een boek voor de openhaard. 

Uit je comfortzone? Deze bestemming zorgt ervoor dat ook jij je weer kind kan voelen. Super gave activiteiten die je samen met je kids kan maken en die zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Wat denk je van samen een huskytocht maken, of een adrenaline kick tijdens een sneeuwscootertocht, maar ook een tocht op een indrukwekkende ijsbreker waarbij je als je helemaal loco wil met overlevingspakken kan zwemmen in de bevroren zee.