Happy Denmark

Denemarken

Gaaf voor de kids
  • Legoland & Tivoli pretpark
  • samen genieten
  • nostalgische attracties, spannende achtbanen
Genieten voor de ouders
  • Plezier gegarandeerd
  • citylife in Kopenhagen en Odense
  • heerlijke natuur en stranden
Vraag reisvoorstel aan Belafspraak
Leeftijd kids
  • 6-16 jaar
Beste reistijd
  • hele jaar
Delen:

Overzicht

Waarom Denemarken?

Twee pretparken in één reis. Een gegarandeerd succes!

Over deze reis

Lego, sprookjes en pretparken. In Denemarken weten ze er wel raad mee! Tijdens deze 6-daagse trip kunnen de kinderen zich helemaal laten gaan in zowel Legoland als Tivoli. Een unieke ervaring vol adrenaline en verwondering. Je reist gemakkelijk per trein en bus van plek naar plek. Fijn geregeld zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. En de kinderen? Die komen gegarandeerd met de mooiste verhalen thuis.

Data & prijsindicatie

Dagelijks vertrek mogelijk.

Prijs op basis van 2 ouders en 2 kinderen jonger dan 12 jaar € 975,- p.p.
Prijs op basis van 1 ouder en 2 kinderen jonger dan 12 jaar € 1.015,- p.p.

Andere familiesamenstelling? Geen probleem, vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Heen- & terugreis

Het is mogelijk om naar Denemarken te reizen per trein, auto of vliegtuig. Wij zorgen voor toffe tips om de kinderen te vermaken tijdens de heen- en terugreis.

Dit landarrangement is op basis van eigen vervoer. Indien gewenst kunnen wij helpen met het vastleggen van accommodaties tijdens je heen- en terugreis.

Wil je liever met de trein? Ja! Wat goed! Wij zijn fan van de trein. Wij kunnen helpen bij het reserveren van treintickets en bij het huren van een auto ter plaatse.

Extra info

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Programma

Hieronder vind je het programma van onze reis door Denemarken. Wij hebben dit programma met zorg voor je samengesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om aanpassingen aan het programma te doen, in andere accommodaties te verblijven of de reisduur aan te passen. Kortom er is enorm veel mogelijk. Neem contact met ons op en samen ontwikkelen we jullie volgende familiereis.

Dag 1 - Aankomst in Billund

De reis start met een verblijf in Billund, thuishaven van het prachtige Legoland.
Jullie krijgen toegangstickets voor 2 dagen en kunnen onbeperkt genieten van alle fantastische activiteiten in dit pretpark.

Overnachting in een hotel. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 2 - Plezier in Legoland

Na het ontbijt maak je je klaar voor een tweede dag in Legoland.

Overnachting in een hotel. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 3 - Treinreis naar Odense

Vandaag reizen jullie per bus en trein van Billund naar Odense, de geboortestad van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. In Odense kun je heerlijk wandelen door kleine straatjes, gezellige cafeetjes bezoeken of zwemmen bij het nieuwe city beach.

Overnachting in een hotel. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4 - Treinreis naar Kopenhagen

Jullie vervolgen de reis naar Kopenhagen. Tijdens de 2 uur durende treinreis kun je heerlijk achterover leunen en genieten van het groene, Deense landschap. Aangekomen in de hoofdstad mag je zeker het standbeeld van de kleine zeemeermin niet missen.

Overnachting in een hotel. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 5 - Veelzijdig Tivoli Gardens

Het Tivoli Gardens Amusement Park is dé trots van Kopenhagen. In dit veelzijdige pretpark geniet je van nostalgische attracties, spannende achtbanen en bijzondere thema restaurants. Nog genoeg energie over? Blijf dan zeker tot zonsondergang want in de avonduren zorgen de duizende lichtjes voor een magische sfeer.

Overnachting in een hotel. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 6 - Einde van de vakantie

Het zit erop! Hopelijk heb je ontzettend genoten. Misschien reis je nog verder of is het tijd om weer naar huis te gaan. Wij hopen dat je een fantastische tijd hebt gehad.

Kaart

Accommodatie

Expeditie Europa kiest met zorg haar verblijven uit. Hiernaast volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in de vernoemde accommodatie, stellen we een alternatieve overnachtingsplaats in dezelfde categorie voor. Heb je zelf een accommodatie waar je heel graag wil verblijven? Geen probleem, laat het ons weten en wij voegen het toe aan jullie familiereis.

Hotel Billund
Het hotel ligt op slechts 300 meter van het pretpark Legoland en 3 km van de internationale luchthaven Billund. Je kunt gratis gebruikmaken van WiFi.

Hotel Odense
Dit hotel is gevestigd in een elegant 19e-eeuws gebouw. Het biedt moderne kamers met luxe bedden, een flatscreen-tv en gratis WiFi. Kongens Have Park en het kasteel van Odense liggen direct om de hoek. Het hotel werd oorspronkelijk geopend in 1897 en zowel de Deense koninklijke familie als leden van adellijke families verbleven er graag.

Hotel Kopenhagen
Dit is een smaakvol ingericht boetiekhotel in één van de populairste wijken in Kopenhagen. Vanuit het hotel zijn tal van restaurants en bars op loopafstand, evenals het Tivoli pretpark en het centraal station. Alle kamers zijn voorzien van kabel-tv. In het hotel is onder andere een 24-uursreceptie, bar en gratis Wifi aanwezig.

Praktisch

Beste reistijd
Mei t/m september. Het weer in Denemarken kan in de lente- en zomermaanden net zo wisselend zijn als bij ons in Nederland: prachtig zonnig warm weer hebben of het kan ook regenen en de temperaturen kunnen laag zijn.

Geldzaken
In Denemarken betaal je met de Deense Kroon (DKK). Er zijn ruim voldoende geldautomaten, ook al zijn die op het platteland minder makkelijk te vinden. Betaalpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Zakgeld op reis
Prijzen liggen in alle drie de landen een wat hoger dan bij ons in België of Nederland. Zeker op alcohol en sigaretten zijn de accijnsen hoog. Daarnaast zul je in een restaurant of bar al snel meer betalen dan dat wij gewend zijn.

Fooien
Het geven van fooien is niet gebruikelijk. In restaurants is de fooi eigenlijk altijd inbegrepen in de prijs. Boek je een excursie, dan kun je jouw gids naar tevredenheid een kleine fooi geven.

Feestdagen & Evenementen
Wanneer je op reis gaat raden we je aan van te voren de nationale feest- en herdenkingsdagen te checken die in jouw (gewenste) reisperiode vallen. Tijdens en rondom sommige feestdagen of vakantieperiodes wordt er natuurlijk veel georganiseerd, versierd of zijn er extra festivals. Helaas kan dat ook betekenen dat veel lokale mensen vrij zijn, waardoor het voor extra veel drukte kan zorgen bij belangrijke trekpleisters, musea, maar ook in hotels en in het verkeer. Bovendien zijn sommige restaurants, musea of winkels dan juist gesloten. Wij proberen altijd rekening te houden met lokale belangrijke dagen en vakanties, ook al is dat niet altijd mogelijk. We hebben hieronder alvast de belangrijkste dagen voor je op een rijtje gezet.

Nationale feestdagen Denemarken
1 jan Nieuwjaarsdag
6 jan Drie Koningen
15 apr Goede Vrijdag
17 apr Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
26 mei Hemelvaart
18 jun (de eerste vrijdag erna) Midzomernacht
19 jun (de eerste zaterdag erna) Sint-Jan, midzomer
30 okt (de eerste zaterdag erna) Allerheiligen
6 dec Onafhankelijkheidsdag
24 dec Kerstavond
25 dec Eerste kerstdag
26 dec Tweede kerstdag

Gezondheid, verzekering & vaccinaties
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.

Vaccinaties
Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Reisverzekering
Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft als je buiten de Europese Unie reist. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.

Medicijnen
Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.

Reisdocumenten en visa
Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Voor een reis naar Denemarken heb je een geldig paspoort/reispas of ID kaart nodig. Er is geen visum nodig voor een vakantie naar Zweden. Kinderen hebben altijd eigen reisdocumenten nodig. Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarig kind moeten buiten de Schengenzone kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizend kind. Advies is om dit altijd te doen als er minderjarigen meereizen, ook als ouders dezelfde achternaam hebben als hun minderjarig kind. Dit kan door het invullen van het Consent letter for minors travelling abroad en een kopie paspoort van de niet-meereizende ouder. Voor meer informatie en het document kijk op de website van Rijksoverheid. Voor Belgische ouders adviseren we om informatie in te winnen op de website van Buitenlandse Zaken. Het is handig om de app van Buitenlandse Zaken te downloaden: Reisapp BZ en Douane.

Coronavirus (COVID-19)
De meeste Europese landen hebben extra maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Kijk daarom kort voor vertrek op nederlandwerelwijd.nl voor de laatste informatie en het actuele reisadvies.