Denemarken

Velkommen in Denemarken!

Welkom in Denemarken! Dit prachtige Scandinavische land is als een sprookje van Hans Christian Andersen. Het is uitermate geschikt voor een veelzijdige vakantie. Door het gematigde zeeklimaat is het zelfs midden in de zomer fijn vertoeven. Reis je in de winter? Dan is de kans op sneeuw zeker aanwezig en kun je je opmaken voor uitdagende excursies en sprookjesachtige landschappen. Expeditie Europa kan niet wachten om het jullie te laten zien.

Gaaf voor de kids
Het land van de magie! Denen lijken wel tovenaars, zo weten ze van de kleine dingen een wonder te maken. Het is niet voor niks dat de Denen tot één van de gelukkigste mensen van de wereld behoren. Van Vikingen tot LEGO en van Sprookjes tot Achtbanen, Denemarken werkt betoverend.

Vind jij jezelf een echt LEGO master? Dan hebben wij iets wat je absoluut niet mag missen. Een heel attractiepark met LEGO! Overal waar je kijkt zie je LEGO, LEGO en nog eens LEGO. Maar je vindt er ook heel veel attracties. Voor de kleinsten onder ons is er een speciaal gedeelte genaamd Duplo Land. En weet je dit park ligt naast de enige echte LEGO fabriek en heeft de grootste LEGO winkel ter wereld.

Er was eens …Hans Christian Andersen. Als je dat niks zegt dan misschien wel ‘De kleine zeemeermin’, ‘De rode schoentjes’, ‘Het lelijke eendje’, om er maar een paar te noemen. Allemaal sprookjes geschreven door Hans Christian Andersen. In 2021 is er in zijn geboortestad, Odense, een nieuw en heel bijzonder museum geopend. Er zijn bovengrondse en ondergrondse ruimtes die je kunt bezoeken en waarbij je kennismaakt met de fantasie van Andersen en zijn sprookjes. Elk aspect van Hans Christian Andersen House heeft een verhaal te vertellen en jij maakt deel uit van dat verhaal!

Genieten voor de ouders
Please meet prachtige natuur, rijke historie, mooie kustlijn, streetfood, stoere Vikingen en nog stoerdere attractieparken. Denemarken is veelzijdig, veilig en heel kindvriendelijk. De ingrediënten die ervoor zorgen dat jij als papa en mama een relaxte vakantie hebben. Elk voordeel heeft z’n nadeel. Omdat er zoveel te beleven valt en je niet alles in één keer kan zien, moeten er keuzes gemaakt worden. Het voordeel is dan wel weer dat je er meerdere keren terug kan komen.

Reizen met het openbaar vervoer is in Scandinavië makkelijk en efficiënt. Of je nu met de dag- of nachttrein reist, je kunt lekker achterover leunen en genieten van het prachtige landschap dat aan je voorbij gaat. In de auto ben jij geconcentreerd op de weg en de kinderen willen eigenlijk alleen weten of ze er al bijna zijn. Met tussendoor of de vraag voor een ander filmpje of de vraag om snoep. In de trein kun je echt ‘samen’ reizen, spelletjes doen, een boekje lezen, liedjes zingen, verstoppertje. Zo gaat de tijd veel sneller en wordt ook het onderweg zijn onderdeel van de reis.